Programma inwonersbijeenkomst bekend

Vertrouwen op eigen kracht

Het kabinet wil de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg voor jong en oud garanderen door taken over te dragen naar de gemeenten. Volgens het kabinet kunnen gemeenten

zorg en ondersteuning effectiever, goedkoper en met minder bureaucratie bieden, omdat gemeenten het dichtst bij hun inwoners staan. De overheveling van taken gaat gepaard met een flinke bezuiniging. Dat betekent dat ook gemeente Krimpen aan den IJssel de zorgtaken anders moet gaan uitvoeren. Waar kunt u als Krimpense inwoner straks terecht met uw vragen over jeugd, zorg en welzijn?

 

Bijeenkomsten

Om inwoners voor te bereiden op dezeveranderingen organiseert de gemeente samen met haar partners op gebied van jeugdhulp en de Wmo binnenkort inwonersbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u bijvoorbeeld meedoen aan workshops en daarnaast zijn er diverse informatiestands, waar u in gesprek kan gaan met medewerkers van diverse instellingen. Zij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om tips te geven. De eerste bijeenkomst is op zaterdag 17 mei van 11.00 tot 15.00 uur in en rondom De Tuyter. U bent van harte welkom!

 

Het programmaboekje is te downloaden door HIER te klikken.

 

Partners

De samenwerkingspartners van deze bijeenkomst zijn Vierstroom, De Zellingen, ASVZ, Leliezorggroep, Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland, Kwadraad, Via Futura, het Seniorenplatform, Indigo/Context, MEE Rotterdam Rijnmond, Pameijer, het Centrum voor Jeugd en Gezin, de Wmo-Adviesraad, Flexus Jeugdplein, be-GRIP, ContourdeTwern, SYnerKri, In2Yoga, Voorleesexpress/Bibliotheek aan den IJssel, politie, Vegro, de Rank, VanEgmondConnect, peuterspeelzaal de Madelief, Mika Thuiscoach, Stichting Kringloop Krimpen aan den IJssel en Stichting Huurdersbelang.

 

Door de krachten van inwoners, professionals en gemeente te bundelen zorgen we samen voor een krachtig Krimpen.

Social Media

FacebookknopTwitterknop