Succesvolle Crossrun bij sporthal De Boog

Rond de veertig jongeren hebben afgelopen woensdag meegedaan met de eerste Crossrun, georganiseerd door MTK, SynerKri en Jeugd- en Jongerenwerk.

 

De races waren onverdeeld in twee categorieën; groep 4, 5 en 6 en groepen 7, 8 en Voortgezet Onderwijs. De Crossrun werd gehouden op een drassig stuk tegenover Sporthal De Boog.

 

DSC01201 1024x768

 

Voor deze eerste Crossrun was een parcours gekozen dat door MTK al eerder was beproefd. Op de drassige grasstrook tegenover De Boog werden de kinderen getrakteerd op zompig gras, omgevallen bomen en smalle doorgangen langs de sloot. Afhankelijk van de leeftijd dienden zij dit parcours twee of drie keer af te leggen.

 

Bij de lopers van de groepen 4,5 en 6 was Tygo Addicks de snelste bij de jongens. De leerling van groep 6 van OBS Kortland liep de twee ronden in 5 minuten en 48 seconden. De tweede plaats in deze categorie was voor Hugo Borgstijn met een tijd van 6 minuten en 34 seconden. Bij de meisjes was de eerste plaats een prooi voor Maud Groothuis in een tijd van 8 minuten en 15 seconden. Floor van Gemeren werd tweede met een halve minuut achterstand.

 

Menno van Vliet was de winnaar bij de oudere jongens. Damon Kramer was 27 seconden minder snel. Erg snel werden de drie rondes afgelegd door het eerste meisje; Vera Schagen. Zij finishte slechts 17 seconden achter Menno en met bijna twee minuten voorsprong op de nummer twee bij de meisjes, Valerie Groeneveld.

 

DSC01241 1024x768 

 

Voor alle deelnemers was er na afloop nog wat te drinken en iedereen die meeliep ontving een startbewijs voor de Koningsloop die op 26 april wordt gehouden. Bij inlevering worden de kosten van deelname vergoed door SynerKri. Aanmelden voor de Koningsloop kan via de website van MTK.

Social Media

FacebookknopTwitterknop