Heropening de tuyter

Het nieuwe jongerencentrum in de Tuyter opend ook officieel haar deuren.

 Op zaterdag 26 november wordt De Tuyter van 12.45 tot 17.00 uur officieel heropend.

 

Tegelijkertijd viert Muziekschool Krimpen, sinds kort gevestigd in De Tuyter, haar 55-jarig bestaan. Gedurende de middag zijn doorlopend optredens in de ontmoetingsruimte, optredens in de theaterzaal en zijn bezoekers welkom in de ruimte(s) van alle verenigingen en instellingen. Om 15.45 uur opent burgemeester Martijn Vroom De Tuyter officieel. Ook maakt hij dan de winnaar van de prijsvraag voor de nieuwe naam van De Tuyter bekend.

U bent van harte welkom op deze feestelijke middag!

 

 9513ee2b64

 

 

Doorlopend optreden in ontmoetingsruimte

Ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van Muziekschool Krimpen is in de ontmoetingsruimte een doorlopende activiteit. De hele middag kunt u kijken naar optredens van onder andere leerlingen en docenten van Muziekschool Krimpen, leerlingen van GBS Het Mozaïek, Jeugdtheater Hofplein, Blazersensemble Concordia, Vocal Ensemble Onomatopee, Vocal Group Jade, Jeugd- en Jongerenwerk.

Muziektheatermaker Keimpe de Jong heeft de artistieke leiding en speciaal voor deze gelegenheid heeft hij een lied en een muziekstuk geschreven. Deze muziekstukken zullen in diverse bezettingen worden gespeeld en vormen de rode draad door het programma. Om klokslag 15:45 wordt het muziekstuk 4'33 van John Cage gespeeld. Dit muziekstuk bestaat uit alleen maar stilte met zoveel mogelijk musici van de muziekschool en andere ensembles en koren. De Melody & Percussieband van Concordia sluit de middag af met een optreden in de theaterzaal.

 

Optredens in theaterzaal

Gedurende de middag kunt u kijken naar optredens in de theaterzaal. Geniet onder andere van optredens van Vocal Group Jade, Jeugdtheater Hofplein, Bibliotheek aan den IJssel, Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard, Vocal Ensemble Onomatopee en Concordia. Het programma in de theaterzaal wordt georganiseerd door de Cultuurwerkplaats.

 

Bezoek alle verenigingen en instellingen

De vernieuwde Tuyter biedt ruimte voor meer verenigingen en instellingen. Muziekschool Krimpen, Lokale Omroep Krimpen, ’t NUT, Bibliotheek aan den IJssel, de Crimpenaar, Jeugdtheater Hofplein, Concordia, Speel-o-theek Reuzekeus, Jeugd- en Jongerenwerk en de Wereldwinkel laten graag hun ruimte(s) zien!

 

Verbouwing De Tuyter

In de raadsvergadering van 15 oktober 2015 is besloten dat De Tuyter wordt verbouwd. Van mei tot en met oktober 2016 zijn de binnen- en buitenkant van het gebouw aangepakt. Hiermee wordt invulling gegeven aan de wens om verlevendiging van De Tuyter als de centrale ontmoetingsplek voor (culturele) activiteiten in Krimpen aan den IJssel. Ook zijn energiebesparende maatregelen toegepast, waardoor het pand van energielabel E naar A is gegaan.

Social Media

FacebookknopTwitterknop